Date: 07/10/2022
Time: 00:00 - 00:00
Gemeente: Diksmuide
Soort activiteit: Doven straatverlichting | Doven monument verlichting | Doven andere verlichting | Andere
Beschrijving activiteit: Neem even de agenda erbij en noteer Wondernacht op zaterdag 8 oktober vanaf 18 uur. Duizenden blauwe vlinders strijken neer in het stadspark tijdens de interactieve voorstelling Nectar. Mysterieuze sprookjesfiguren dwalen tussen de bomen. Op de Grote Markt zal een herfstterras staan waar je kan genieten van de talrijke streekproducten die Diksmuide rijk is. Dineren bij kaarslicht kan bij de deelnemende lokale horecazaken die zich nog volop aan het inschrijven zijn. Houd www.bezoekdiksmuide.be in de gaten waarop het overzicht binnenkort zal verschijnen. Met de vuurshow ‘A Firetale’ sluit de stad zijn Wondernacht af. Die begint om 21.30 uur op de Grote Markt en duurt drie kwartier. Ga je niet graag alleen, kom dan op 8 oktober om 19.30 uur naar het station waar gezelschap je opwacht. Inschrijven hoeft niet maar wil je meer informatie dan kan je bellen naar 051 79 37 93 of mail naar sociaal.huis@diksmuide.be.

 

Date: 07/10/2022
Time: 00:00 - 00:00
Gemeente: Ieper
Organisatie: Provincie West-Vlaanderen
Soort activiteit: Wandeling | Sterrenkijken | Kindervriendelijk | Infomomenten lichthinder | Info nachtdieren
Beschrijving activiteit: Provincie West-Vlaanderen trekt in haar domein De Palingbeek het Dorp van de Duisternis op. In het dorp kan de bezoeker deelnemen aan heel wat activiteiten, maar kan ook worden genoten van een maanhapje en een drankje rond het vuur. Tussen 19 uur en 22 uur zijn er verschillende workshops. Je kan de nacht beleven op de ‘dieren fluisterplek’ of je iets leren over ‘Licht….hulp of hinder? Ook wordt de wereld van de uilen verkend en pluis je een braakbal uit om te ontdekken wat het beestje opat. Daarnaast kijk je naar boven naar de sterrenhemel in een kijker. Belevingspad Je kan deelnemen aan het Palingbeek Nachtpad, waarbij in anderhalf uur tijd 2 km wordt afgestapt. Er wordt ingezoomd op enkele dieren, en op de maan en de sterren. Voor gezinnen met jonge stappers is er het Sterrenpad. Houten dieren zitten verscholen in het bos. Ontdek langs het belevingspad om welke dieren het gaat en stem op jouw favoriete nachtdier.
Tijd: 19:00
Website:
Adres: Vaartstraat 7, 8902 Ieper

 

Date: 07/10/2022
Time: 00:00 - 00:00
Gemeente: Damme
Organisatie: Gemeente en Natuurpunt Damme
Soort activiteit: Wandeling | Sterrenkijken | Infomomenten lichthinder | Info nachtdieren
Beschrijving activiteit: De thema’s dit jaar zijn: dag en nacht, de sterrenhemel, het probleem van lichtpollutie en nachtelijke geluiden. De wandeling begint om 20u aan de hoek van Doornstraat en Noordermeers in Sijsele. Vooraf (ten laatste op 5 oktober) inschrijven is verplicht bij milieudienst@damme.be. Meebrengen: stevig schoeisel en eventueel zaklamp en een app om sterrenbeelden te herkennen.
Tijd: 20:00
Adres: hoek van Doornstraat en Noordermeers in Sijsele