Persconferentie op 14 oktober 2023 om 18 uur te Willebroek

Samen met de Nacht van de Duisternis, worden ook twee literatuurstudies gepubliceerd over de impact van lichtvervuiling op de biodiversiteit en volksgezondheid. Om u daarover en nog meer te duiden, wensen we u uit te nodigen op een persconferentie met onderstaande agenda:

  • Daan Dekeukelaire, onderzoeker bij het Instituut voor Natuur en Bos Onderzoek (INBO) en auteur van de literatuurstudie komt de resultaten aan jullie voorstellen.
  • Rene Meeuwis, beleidsmedewerker bij het Agentschap Natuur en Bos (ANB) geeft toelichting over de Ecologische Duisternis Behoeftekaart voor Vlaanderen die ook aan de basis heeft gelegen van het nieuwe masterplan openbare verlichting in Willebroek.
  • Friedel Pas, voorzitter Leve(n)de Nact vzw stelt oplossingen voor om beter te verlichten waar Vlaanderen nood aan heeft, evenals de 28ste Nacht van de Duisternis.

Na het persmoment start de lokale activiteit van Nacht van de Duisternis om 19 uur. Deelnemers kunnen door de duistere natuur met gids naar het ontvangstcentrum van Blaasveldbroek wandelen waar diverse activiteiten aangeboden worden zoals sterrenkijken, randanimatie van Natuurpunt met leuke weetjes en nog veel meer. Er zijn meer dan 250 deelnemers ingeschreven.

Tijdstip: Zaterdag 14 oktober 2023 om 18 uur.

Locatie: Natuurgebied Het Broek, Broekstraat 157/125 (parking), 2830 Willebroek. U wordt van daar begeleid naar het ontvangstcentrum Blaasveldbroek

Contact:

Daan Dekeuckelaire: e-mail daan.dekeukeleire@gmail.com , Telefoon: +32-486-03 04 57

Friedel Pas: e-mail friedel.pas@preventielichthinder.be , Telefoon: +32-474-50 17 95

Verdere info:

Meer info over de literatuurstudies vindt je hier